joi, 31 martie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Suportul infanteriei - M2 Browning .50 cal Heavy MG

Suportul infanteriei


Nume: M2 .50 cal Heavy MG
Raza de actiune: 35 - 40 - 45 cm (precis - imprecis - maxim)
Penetrare blindaj: 0

Mitralierele M2 sunt cele mai puternice mitraliere din dotarea tuturor fortleor militare, cu exceptia armelor automate montate pe vehicule.
Acestea asigura mai mult partea defensiva a unei armate, fiind extrem de fiabile in roluri antiaeriene si avand o cadenta ridicata (insa care nu o depaseste pe cea a mitralierelor Vickers), care asigura saturarea unei tinte de la distante apreciabile si cu proiectile de calibru mare.
Pot fi folosite si in roluri ofensive, insa lungimea mare a tevii este un impediment in procesul de camuflare si protectie, fiind greu de amplasat la adapostul unor obstacole de teren. Teava lunga asigura, insa, un foc precis, la distante mari.
Arma face parte din seturile acestea, si, impreuna cu o arma antitanc, asigura suportul infanteriei pentru toate celelalte tipuri de unitati.
Mitraliera se gaseste in doua sau 3 culori, cele de culoare maro fiind destinate armatei americane, iar cele de culoare albastra sau galbena, armatelor inamice.
Armata SUA dispunde de aproximativ 8 mitraliere M2, in jur de 30 fiind disponibile pentru dotarea altor armate (Germania a facut uz de acestea, in timpul campaniilor din 2005 - 2009).

Comparatie intre soldati, la diferite scari: de la stanga la dreapta - arcas estic din trupele auxiliare romane, scara 1/72; soldat (din trupele mele americane), scara ~ 1/65; Browning M2 .50 cal cu servant, scara ~ 1/35;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu