joi, 3 martie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Vehicule - AA Truck Platform

Artileria


Nume : AA Truck Platform
Tip : Transportor tunuri AA

Serviciu activ : 2003

Dimensiuni :
Lungime : 11.5 cm
Latime : 3.9 cm
Inaltime : 8 cm

Viteza maxima : 0.1 m/s
Autonomie : 15 m

Armament :
___Armament principal :
______Tun : 2 mm, 2 tunuri AA
______Raza de actiune : 1.6 m
______Tipuri munitie : HE Shell
_________Raza exploziei : 0.02 m
_________Distruge : Aparate de zbor/vehicule neblindate

Capacitate transport : 4

Vehicule similare :

Camionul a intrat, initial, ca majoritatea vehiculelor, in dotarea armatei SUA. Prima unitate din care a facut parte a fost Divizia 2 Blindate, care, prin anii 2003-2004, reunea o gama larga de masini de lupta, printre care si M48 Patton si Centurion HT. Imediat dupa restructurarea diviziei, vehiculul a fost transferat o perioada scurta la o brigada antiaeriana independenta. In momentul desfiintarii brigazii si integrarii dotarilor ei in divizii de blindate si infanterie, camionul a fost retras din serviciu.
In lupta, a fost folosit, pentru prima data, de germani, in timpul campaniei din Italia. Rolul principal al acestei masini a fost cel de platforma antiaeriana, rol pe care l-a indeplinit cu succes, in aceasta campanie., contribuind decisiv la doborarea celor 7 avioane, pierdute de americani in Italia.
Constructia masiva a camionului reprezinta un dezavantaj in conditiile in care tacticile aeriene au evoluat, armamentul aerian putandu-l distruge de la distante foarte mari. De asemenea, este foarte vulnerabil impotriva atacurilor terestre de la distante mari.
Un rol excelent indeplinit de tunurile platformei a fost cel de reprimare a infanteriei, cadenta mare de tragere fiind un avantaj greu de egalat de armele adversarului.
Camuflajul camionului reprezinta, de asemnea, un avantaj critic, mai ales in cazul atacurilor aeriene.
Un singur astfel de camion se afla la dispozitia armatelor adverse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu