joi, 20 ianuarie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Infanteria - Standard 2001

Modelul Standard 2001 (Infanteria motorizata)

Acest tip de soldati este prezent in doua culori: maro (ca cei din poze), sau albastru inchis. Desi, initial, acestia faceau parte din armata US (ca si soldatii din prima categorie), odata cu campania din Africa, am decis sa ii trec in randurile inamicilor.
Trecand peste toate inconvenientele, acestia sunt buni in rolul de trupe motorizate, avand in vedere ca multi au arme automate, fiind foarte eficienti in CQB.
Problema cu ei e ca i-am folosit in extem de putine batalii, avand deci, ca dezavantaj principal, lipsa experientei.
Numarul 1: Panzergrenadier 1

Arma caracteristica: M4 carabine, pusca de asalt
Tip: defensiv/ofensiv
Raza de actiune a carabinei: 20 cm
Penetrare blindaj: 0

Acest tip de soldat are ca arma o carabina M4, sprijinita intre brat si torace, ceea ce ii da o oarecare precizie insa nu indeajuns incat arma sa fie letala la peste 16-17 cm. O acuratete sporita ii da si suportul verical pentru mana stanga.


Numarul 2: Garda (?)

Arma caracteristica: M4 carabine si .45 cal Browning, pistol automat
Tip: defensiv
Raza de actiune a carabinei: 20 cm
Penetrare blindaj: 0

Este unul din matritele extrem de prost gandite insa foarte usor de facut. Eu il folosesc pe post de soldat de garda (nu garda de elita, ci planton), nefolosindu-si arma decat in cazuri extreme. Pozitia lui extrem de ciudata il face insa vulnerabil la tragatorii mai iscusiti.


Numarul 3: NCO sau observator de artilerie
Arma caracteristica: nu are
Tip: defensiv/ofensiv

Acesta este un tip aparte de soldat este extrem de folositor atat ca ofiter, cand poate controla trupele in voie, prin observatiile facute cu binoclul din dotare, cat si ca observator de artilerie, unde poate face diferenta intr-o batalie. Mai poate fi folosit, de asemenea, si in misiuni de recunoastere, insa inaltimea mare (cu mana ridicata), il face vulnerabil la focul inamic.

Numarul 4: Grenadier

Cu exceptia pozitiei diferite, are aceleasi caracteristici ca si omologul sau SS-ist.


Numarul 5: Radiotransmitionist

Arma caracteristica: Micro Uzi cu amortizor
Tip: ofensiv
Raza de actiune a SMG: 15 cm
Penetrare blindaj: 0

Dupa cum bine se stie, Uzi-ul nu e tocmai cea mai faina arma dintre toate, asta datorata lipsei sale de precizie (arma de tipul "spray & pray"). Am dat aceasta caracteristica si acestui soldat, insa faptul ca un soldat din trupele regulate are o arma Uzi (si cu amortizor), este destul de bizar. Lasand la o parte proasta inspiratie a sculptorului, tipul acesta asigura comunicatiile in diviziile motorizate, avand, insa si arma activa, spre deosebire de cel american.


Numarul 6: Mitralior
Arma caracteristica: M60, mitraliera usoara
Tip: ofensiv
Raza de actiune a mitralierei: 25 cm
Penetrare blindaj: 0 (cazuri de exceptie permise)

Acest soldat poarta ceea ce imi pare a fi o mitraliera M60 americana. Aceasta asigura un foc sustinut, insa pe o distanta relativ scurta pentru o mitraliera, ceea ce o face o arma mai mult ofensiva decat defensiva. In unele cazuri, gloantele acesteia pot avaria usor vehicule neblindate sau cu un blindaj subtire, ca jeep-urile Willis.

Particularitati ale infanteriei motorizate

Aceste trupe sunt prezente, dupa cum am mai specificat, in 2 culori: maro si albastru inchis. Scara acestora e ceva mai mica decat a soldatilor SS, cam pe la 1/40.
Ce am uitat sa specific la trupele SS si la panzergrenadieri este ca fiecare mai are inca 2 modele de soldati, ambii in pozitia "crouch", unul cu o arma antitanc si unul cu o mitraliera grea. Bineinteles, modelele soldatilor in cauza difera: la SS, mitraliera e de tip Vickers, iar lansatorul de rachete e Bazooka, iar la grenadieri, mitraliera e Browning .50 cal, iar arma antitanc nu stiu ce model e . Motivul pentru care nu am postat inca si aceste modele este ca ele sunt arme auxiliare standard in ambele armate (atat US, cat si Enemy), si vor fi prezentate la subcapitolul "arme pentru suportul infanteriei". Acestea sunt singurele tipuri de soldati diferiti fata de cei prezentati la armata americana, pe care ii folosesc activ, impreuna cu soldatii US.