marți, 1 martie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Vehicule - FG 10

Artileria

Nume : Field gun 10
Tip : Artilerie de camp
Serviciu activ : 2003

Dimensiuni :

Lungime : 15 cm
Latime : 5.4 cm
Inaltime : 6.5 cm

Armament :
___Tun : 10 mm
___Raza de actiune : 2.5 m
___Tipuri munitie : HE Shell
______Raza exploziei : 0.06 m
______Raza raspandire srapnel : 0.1 m
________________AP Shell
______Distruge : Blindaj greu

Vehicule similare :

FG10 este cea mai masiva si mai puternica arma din arsenalul US. Este, de asemenea, si cea mai veche piesa de artilerie, fiind prezenta la mai toate campaniile ale armatei americane.
Ca arma ofensiva, este destul de incomoda la transportat insa, odata desfasurata, poate distruge si cele mai puternice fortificatii inamice. Insa cel mai eficient rol il are in tocarea concentrarilor de soldati si masini ale inamicului (la fel ca Willis RL).
Lipsa unei precizii crescute este compensata in defensiva, prin tactica "area-fire"-ului: FG10, impreuna cu alte piese de artilerie, asigura focul continuu asupra unei arii predeterminate, fortand, astfel, inamicul, sa atace intr-o zona mai putin favorabila lui.
Un dezavantaj, in defensiva, ar fi silueta masiva a tunului; insa, desi poate fi observat destul de usor, trebuie eforturi sustinute pentru a-l putea distruge, efectiv.
De departe, cel mai mare avantaj al acestei arme il reprezinta efectul demoralizator pe care il poate avea asupra adversarilor: dintr-o singura lovitura poate anihila un batalion intreg.
Am doar 2 astfel de piese, ambele in randurile Diviziei 1Blindate.


Efectivele Armatei a III-a, inainte de atacul asupra Berlinului
Estul Normandiei, Zona Plateau, Cartierul General al Armatei a III-a, 17 Sept 2009, Ora 13.23
Grupul de Armate 4 (Gen. G. Patton), Armata a III-a (Gen. D. Eisenhower - comanda directa), Divizia 1 Blindate (Gen. D. Eisenhower - comanda directa) + Divizia 2 Blindate (Gen. J. Devers)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu