marți, 1 martie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Vehicule - Willis RL

Artileria


Nume : Willis RL

Tip : Lansator rachete
Serviciu activ : 2003

Dimensiuni :

Lungime : 8.3 cm
Latime : 3.6 cm
Inaltime : 3.9 cm

Viteza maxima : 0.15 m/s
Autonomie : 20 m

Armament :
___Armament principal :
______Tun : lansator rachete calibru 4 mm, 6 tevi
______Raza de actiune : 2 m
______Tipuri munitie : HE Rocket
_________Raza exploziei: 0.04 m
_________Raza raspandire srapnel: 0.06 m
_________Distruge : Blindaj Usor

Capacitate transport : 2

Vehicule similare :Willis MG Turret
Ceea ce presupun eu ca e un lansator de rachete s-a dovedit a fi extrem de folositor in tocarea zonelor de concetrare a infanteriei sau vehiculelor inamice. Desi incarcarea celor 6 tevi dureaza pana la 2 minute (fata de 10 secunde, cat dureaza incarcarea unui Obuzier 35), o salva de 6 rachete este devastatoare, chiar daca pe o zona mai restransa.
Din punct de vedere ofensiv, viteza si puterea de foc a Willis-ului reprezinta un real avantaj, mai ales in atacurile rapide. Din nefericire, totusi, acuratetea lansatorului lasa de dorit, ceea ce il face extrem de periculos in situatiile in care trupele americane se afla foarte aproape de obiectivul bombardat.
Defensiv, lipsa preciziei poate fi usor compensata de masarea a 2 sau 3 de astfel de vehicule, care pot taia elanul si celui mai optimist atacant. De asemenea, calibrul mare al rachetelor creeaza si un efect moralizator negativ asupra inamicului, in afara faptului ca provoaca si pagube insemnate.
Focul se executa direct de pe masina, in lipsa unui trepied, ceea ce e si un avantaj, pentru ca repozitionarea se poate face rapid, si un dezavantaj, ca nu are aceeasi precizie ( fiind o arma foarte mare, in comparatie cu marimea jeep-ului, nu e chiar foarte stabila cand trage).
Posed 8 astfel de vehicule: 2 la Divizia 2 Blindate, 3 la Divizia 4 Mecanizata si 3 la Divizia 5 Mecanizata.