joi, 3 martie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Vehicule - Flak 4

Artileria


Nume : Flak 4

Tip : Artilerie anti-aeriana/anti-tanc
Serviciu activ : 2005

Dimensiuni :
Lungime : 13.4 cm
Latime : 5.4 cm
Inaltime : 13.2 cm

Armament :
___Tun : 4 mm
___Raza de actiune : 1.7 m
___Tipuri munitie : HF Shell
______Raza exploziei : 0.04 m
______Raza raspandire srapnel : 0.06 m
________________AP Shell
______Distruge : Blindaj greu

Vehicule similare :

Flak-ul 4 e complet imobil, fiind destul de greu de mutat dintr-o pozitie intr-alta. De aceea, este recomandat sa se foloseasca in pozitii defensive permanente.
Cu un azimut de 360 de grade, pe o platforma statica, poate asigura, fara probleme, defensiva, pe o arie mare. Desi raza de actiune nu e la fel de mare ca a tunurilor de pe M48-urile inamice, teava lunga si stabilitatea ii confera o mai mare precizie: astfel, daca un M48 static poate distruge cu 60-70% sanse un tanc greu, de la 1.6 metri, iar un M48 mobil, poate distruge un tanc greu cu 30% sanse, tot de la 1.6 metri, Flak-ul 4 poate penetra blindajul cel mai gros al unei tinte statice, de la 1.6 metri cu peste 90% sanse si al unei tinte mobile cu peste 80% sanse.
Ca arma AA, s-a dovedit a fi cat de cat eficienta, mai ales cand trage asupra unui grup de aparate inamice.
Din cauza mobilitatii reduse, nu-l folosesc foarte des. Momentul de glorie al Flak-ului a fost in timpul campaniei din Africa, pe parcursul bataliei de la Gazala, mai ales, cand a pricinuit numeroase distrugeri in randul blindatelor inamice,cat si in randul aviatiei acestora.
Detin un (1) singur Flak 4, in randurile Diviziei 1 Blindate. A fost retras, pentru o perioada, din armata activa americana, insa a fost readus pentru a asigura apararea coastei Guadalcanalului, in vara anului 2010, rol pe care l-a indeplinit satisfacator.

Update 13 Aug 2012 - Piesa de artilerie prezentata a fost definitiv retrasa din serviciul activ in anul 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu