joi, 3 martie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Vehicule - AD Panhard 178

Vehicule blindate


Nume : AD Panhard 178

Tip : Autoblindata usoara
Serviciu activ : 2008

Dimensiuni :
Lungime : 6.5 cm
Latime : 3.15 cm
Inaltime : 3.1 cm

Viteza maxima : 0.15 m/s
Autonomie : 10 m


Armament :
___Armament principal :
______Tun : 1.5 mm, teava scurta
______Raza de actiune : 0.55 m
_________Tipuri munitie : HE Shell
_________Raza exploziei: 0.005 m
_________Raza raspandire srapnel: 0.01 m
______________________AP Shell
_________Distruge : Vehicule neblindate sau cu blindaj foarte subtire
___Armament secundar :
______Mitraliera : -
______Raza de actiune : -

Blindaj : Usor
Capacitate transport : 1


Vehicule similare :

Acest blindat a intrat in uz in iarna anului 2008 (decembrie), neavand echivalent in armata americana. Faptul ca reprezinta un ideal vehicul atat pentru recunoastere cat si pentru luptele in orase , Panhard-ul este din start peste standardele vehiculelor de recunoastere sau suport, americane, fiind si blindat si avand si un tun, de calibru mic, ce-i drept, insa cu tragere rapida, ce poate scoate din actiune unitatile inamice de recunoastere sau formatiile mici de infanterie.
Desi a intrat in serviciu in 2008, abia in vara anului 2009 a participat, efectiv, la lupte, demonstrandu-si valoarea in fata unitatilor americane destul de slab inzestrate (la acel moment), din zona Plateau.
Un dezavantaj mare il reprezinta faptul ca este vulnerabil la focul oricarei arme antitanc, putand fi, astfel, destul de facil scoasa din uz, lasand panzergrenadierii care il urmeaza extrem de vulnerabili.
In serviciu am 8 Panhard-uri, grupate, de regula intr-una sau 2 divizii Panzergrenadier, alaturi de un numar similar de Jeep-uri.

Update (18 Aug 2012): Numarul de vehicule Panhard a crescut, prin achizitiile facute in perioada martie 2011 - ianuarie 2012 la 38. De asemenea, in septembrie 2011, acesta a inceput sa fie inclus si in diviziile americane, ca vehicul blindat pentru genisti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu