marți, 1 martie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Vehicule - Willis MGT

Vehicule suport

Nume : Willis MG Turret

Tip : Automitraliera
Serviciu activ : 2003

Dimensiuni :

Lungime : 9.5 cm
Latime : 3.6 cm
Inaltime : 3.8 cm

Viteza maxima : 0.15 m/s
Autonomie : 20 m

Armament :
___Armament principal :
______Turela : 2 mitraliere grele
______Raza de actiune : 0.45 m
______Tipuri munitie : .50 cal. Browning
______Distruge : -

Capacitate transport : 2

Vehicule similare :
Willis Rocket Launcher


Acesta este reprezentarea unui vehicul care nu exista in realitate. De aceea are si denumirea "Willis MGT" (Vehicul de teren Willis, dotat cu turela dubla de mitraliere).
Masina este responsabila, de obicei, cu recunoasterea sau protectia infanteriei; mai este folosita si ca platforma mobila de foc.
Ca vehicul ofensiv, are o viteza buna si o cadenta mare de tragere, chiar daca pe distanta scurta. Este ideal in misiunile de recunoastere sau ca sprijin al infanteriei, in timpul unei avansari, in zonele slab populate de blindate inamice. In acest caz, Willis-ul avanseaza impreuna cu coloanele de infanterie, camioane si artilerie, dupa cele de blindate grele si cele de blindate usoare.
Ca masina defensiva, s-a dovedit a fi destul de deficitara, inaltimea mare (pentru un jeep), fiind un impediment serios, la fel ca si raza scurta a celor 2 mitraliere. Un avantaj important in defensiva il reprezinta turela, care poate asigura sprijinul intr-un unghi de 360 de grade.
Inaltimea de 4 cm (in dreptul turelei), poate fi si un avantaj, mai ales in zonele cu constructii, protejand infanteria de focul armelor usoare; insa e nevoie de doar o bazooka si un proiectil bine tintit si vehiculul este scos din actiune.
La ora actuala, am 5 Willis-uri MG: 2 la Divizia 1 Blindate, 2 la Divizia 4 Mecanizata si 1 la Divizia 5 Mecanizata.


Willis MG in Berlin, alaturi de un Obuzier 35
Berlin, PrinzAlbertStrasse, Cladirea Nr 9, 23 Sept 2009
Asigurarea flancului drept al actiunii Diviziei 2 Blindate