marți, 1 martie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Vehicule - Field Gun 5

Artileria


Nume : Field gun 5

Tip : Artilerie de camp
Serviciu activ : 2009

Dimensiuni :

Lungime : 11.5 cm
Latime : 4.5 cm
Inaltime : 5 cm

Armament :
___Tun : 5 mm, teava ghintuita
___Raza de actiune : 2 m
___Tipuri munitie : HF Shell
______Raza exploziei : 0.04 m
______Raza raspandire srapnel : 0.7 m

Vehicule similare :

Avand o mare lipsa de piese de artilerie grea, l-am introdus direct in lupta, fara prea multe teste in prealabil. Si, dupa cum ma asteptam, nu am fost deloc dezamagit. Desi pare caraghios, avand rotile atat de mari si groase, acestea sunt excelente pentru deplasare, tunul putand fi mutat foarte usor de la o pozitie la alta.
Datorita mobilitatii si a puterii de foc, poate fi folosit cu usurinta in ofensive rapide, putand fi plasat foarte aproape de prima linie.
Insa, de departe, cel mai folositor este in defensiva, unde calibrul si raza de actiune a armei face ravagii in randurile inamice, singurul dezavantaj fiind profilul destul de ridicat. Insa, daca luam in considerare atat faptul ca e de calibru mare (5mm),cat si faptul ca e proiectat ca artilerie de camp, profilul nu prea mai conteaza.
Momentul de glorie a FG5 a fost in timpul campaniei din Berlin, cand, in timpul celei de-a treia zi de lupte, impreuna cu Obuziere 35, apartinand Diviziei 2 Blindate, a distrus aproape complet efectivele Armatei a X-a (Gen. W. List) si a Grupului de Armate "Est" (Gen. F. von Bock), in timpul atacului acestora asupra liniei Seelow, capturata de americani in ziua precedenta.
Am 4 FG5, 2 la Divizia 4 Mecanizata si 2 la Divizia 4 Mecanizata.

UPDATE (21 Aug 2012): Dupa restructurarile din 2011, cele patru tunuri au fost transferate Diviziilor 1 si 2 Blindate, care doua pentru fiecare unitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu