vineri, 4 martie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Suportul infanteriei - Introducere (postarea 42)

Introducere

In orice confruntare moderna, soldatii s-au bazat, pe langa armele personale si vehicule, pe arme de suport: mitraliere grele sau usoare, mortiere, lansatoare de rachete antitanc, aruncatoare de flacari, detectoare de mine, etc.
De obicei, aceste arme sunt integrate in "armata" pe care o cumparam, fiind manevrate de un soldat. Eu am decis sa fac o distinctie clara intre soldatii care manevreza astfel de arme si restul armatei, avand in vedere importanta crescuta a acestora. Dar, trecand peste faptul ca soldatii in cauza opereaza cu arme speciale, acestia nu se disting cu nimic fata de restul setului (de obicei).
Aceste arme sunt prezente in fiecare armata, insa, de obicei, nu le integrez in unitati speciale ci le las autonome, pentru a le putea schimba usor pozitia, fara a se crea nicio confuzie. Exceptie fac batalioanele mixte americane, cate unul in fiecare divizie, care contin mitraliere usoare, mortiere, aruncatoare de flacari, etc. Insa si in cazul armatei americane, mitralierele grele Vickers si .50 cal sunt independente fata de restul unitatilor.
In general, armele pentru suportul infanteriei sunt, ca si model, comune, in toate armatele pe care le reprezint.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu