marți, 1 martie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Vehicule - Obuzier 35

Artileria


Nume : Obuzier 35

Tip : Artilerie/Obuzier
Serviciu activ : 2008

Dimensiuni :
Lungime : 11 cm
Latime : 4.6 cm
Inaltime : 6.9 cm

Armament :
___Tun : 3.5 mm
___Raza de actiune : 1.3 m
___Tipuri munitie : HE Shell
______Raza exploziei : 0.04 m
______Raza raspandire srapnel : 0.06 m
________________AP Shell
______Distruge : Blindaj greu

Vehicule similare :

De cand acest tun a intrat in serviciul activ al US Army, in iarna anului 2008, in timpul campaniei din Normandia, a fost de neinlocuit, atat in rolul anti-infanterie, cat si in rolul anti-tanc.
Usor de manevrat si de transportat, Obuzierul 35 reprezinta o puternica arma ofensiva, putand fi tractat de o gama larga de vehicule si amplasat in orice punct, chiar si in prima linie. Viteza mare de tragere asigura un baraj de netrecut, atat pentru infanterie, cat si pentru blindate. Elevatia intre -5 si 65 de grade ii confera numeroase avantaje: poate fi folosit atat ca tun antitanc, cat si ca piesa de artilerie cu tir indirect sau direct.
Culoarea il face sa se integreze in peisaj, fiind, astfel, ceva mai ferit de observatorii inamici.
La capitolul dezavantaje pot fi mentionate inaltimea mare si calibrul, relativ mic, comparativ cu tunurile de pe M48-urile inamice, de 4 mm, care bat la 1.8 m.
Aceast obuzier este piesa de artilerie principala (sau standard), in armata americana, avand in vedere multitudinea de roluri pe care le poate indeplini, cat si marimea medie, care il face usor transportabil.
Detin 10 Obuziere 35: 4 la Divizia 1 Blindate, 4 la Divizia 2 Blindate si 2 la Divizia 3 Blindate.