vineri, 21 ianuarie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Vehicule - Introducere (postarea 19)

Vehicule

Introducere
In aceasta categorie se incadreaza tot ce are roti sau senile sau schiuri si se deplaseaza pe uscat: tancuri, camioane, masini de teren, artilerie, etc.
Asocierea vehiculelor de anumita provenienta statului caruia i-au apartinut in realitate (Panzere 4, Germaniei, M48, Americii, etc.), este o regula care depinde de resursele si dispozitia fiecaruia.
Eu nu o aplic, prin prisma faptului ca nu incerc nicio asociere intre joc si realitatea istorica.
Vehiculele folosite de mine se impart in 2 categorii: grele si usoare. Aceasta departajare se face dupa scara aproximativa a vehicolului respectiv. Astfel, masinile mai mari de scara 1/72 (adica scara 1/48, 1/35, etc) sunt grele, iar cele mai mici, sunt usoare. Aceasta formulare a criteriului de departajare este destul de permisiva, avand in vedere ca jucariile sunt facute la scari nedeterminate, de multe ori reprezentand masini fanteziste sau variatiuni nerealiste ale unor masini reale. Eu nu folosesc vehicule mai mari decat aproximativ scara 1/35, din motive pur tactice: pentru masini mari, trebuie spatiu de manevra mare.
Vehiculele sunt, si ele, impartite in 2 categorii: americane si inamice. Cele americane sunt impartite in 5 divizii, 3 blindate si 2 mecanizate; masinile adversarului se impart in functie de dotarile acestuia, conceptia strategica a armatei, organizarea tactica, etc. Astfel, flexibilitatea este mult mai prezenta la inamici decat la SUA.
In postarile ce urmeaza voi prezenta vehiculele pe care le am eu la dispozitie. Datorita dinamicii crescute a jocului si a posibilitatilor nenumarate de a-l juca, fiecare poate adopta ce gama de masini vrea, in functie de buget sau preferinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu