joi, 13 ianuarie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Infanteria US

Particularitati ale infanteriei US
Datorita faptului ca numarul tipurilor de soldati este mic, delimitarea dintre grade trebuie facuta in mod vizibil. Astfel, de vreo 3 ani, fiecare batalion are cate un capitan si cate un medic. Capitanul, ales, in general un soldat de tipul Nr 3 sau Nr 2, are ca trasatura distinctiva, o dunga neagra, de 2 mm grosime, trasata pe casca soldatului in cauza, pe directia fata-spate (o linie paralela cu pusca sau cu bratul intins). Medicul este reprezentat, de obicei, de un soldat de tip Nr 4, avand in vedere ca pozitia lui ii permite sa trateze ranitii cu expunere minima la focul inamic. Acesta este reprezentat printr-o cruce rosie pe casca. Pe de alta parte, capitanul batalionului trebuie sa observe miscarile tactice ale inamicului, precum si ale propriilor trupe si, astfel, sa dea ordine cat mai precise, de aceea este ales un soldat in pozitia "stand-up". Toti soldatii din batalioanele mixte au vopsita o dunga verticala alba de 3-4 mm lungime pe spatele castii. Acestia sunt servanti sau trupe de sprijin pentru armele batalionului mixt (mitraliere Bren, lansatoare Bazooka, detectoare de mine, aruncatoare de flacari si mortiere).
Roluri: medicul ingrijeste ranitii si asigura amplasarea spitalului de campanie; este al doilea soldat din batalion, dupa capitan; in lipsa medicului, aproximativ 20-25% dintre raniti, mor; capitanul asigura conducerea batalionului si este responsabil pentru transmiterea ordinelor venite de la divizie; in lipsa capitanului, medicul preia atributiile acestuia; in lipsa oricarui gradat, comanda batalionului este luata de un NCO sau de un soldat din garda capitanului; comunicarea si executia unor ordine pot fi infaptuite cu o viteza foarte scazuta sau chiar suspendate, in absenta unui capitan.
Pentru gradele mijlocii, mai sunt disponibili si niste soldati destul de prost facuti, chiar si dupa standardele minimale ale jucariilor produse in China. Acestia, insa, pot fi distinsi usor in multime, astfel, reusind sa-i localizez pe campul de lupta. Problema cu acesti soldati este ca placa-postament este facuta, in general, foarte mica si am mari dificultati in a-i pune in picioare.
Apartenenta unui soldat la un anume batalion este data de inscriptionarea numarului batalionului din care face parte sub placa de sub picioare (exceptie fac cei de tip Nr 6, care au numarul batalionului pe spatele castii). Initial numerele au fost notate cu creionul, ulterior recurgandu-se la markere permanente.
Avand in vedere ca fiecare batalion este identificat printr-un numar unic, de la 1 la 47, alte inscriptionari nu sunt necesare. Am avut, la un moment dat, tentativa de a acorda decoratii soldatilor, insa aceasta a ramas in stadiul de proiect.
Fiecare soldat poate veni intr-o singura culoare:
Verde inchis (asemanator Dark Green-ului german)
Verde deschis (asemanator Grey Green-ului rusesc)
Vernil (un verde deschis foarte tipator)
Negru
Un batalion are in componenta soldati de o singura culoare, insa la nivelul regimentelor sau diviziilor, pot exista batalioane cu figurine de culori diferite. De altfel, am incercat sa pestritez cat mai mult regimentele, pentru a putea distinge, in timpul bataliilor, batalioanele diferite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu