joi, 20 ianuarie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Infanteria - Standard 2008/1

Modelul Standard 2008/1 (Infanteria - sau trupe de asalt)

Din pacate, lipsa resurselor m-a determinat sa-i folosesc si pe acestia, desi nu sunt foarte multi. Acesti soldati au fost achizitionati relativ recent, deci, se poate trage concluzia ca nu au absolut niciun fel de experienta in lupta, ele trecand doar prin "basic training-ul" de la fabrica unde au fost turnati si printr-o lupta scurta in Normandia, in iarna anului 2008.
Numarul 1: Puscas 1

Arma caracteristica: Pusca Lee-Enfield, cu baioneta fixata
Tip: defensiv/ofensiv
Raza de actiune a pustii: 20 cm
Penetrare blindaj: 0

Acest soldat are, in mare parte, caracteristicile omologilor sai, insa, silueta ceva mai supla decat cea a puscasului de elita il face ceva mai putin vulnerabil la focul inamic.


Numarul 2: NCO

Arma caracteristica: Pistol Webley Mk 4
Tip: defensiv/ofensiv
Raza de actiune a pistolului: 15 cm
Penetrare blindaj: 0

Pozitia acestui soldat il face perfect, atat pentru misiuni defensive, cand se poate ascunde in spatele unor obstacole mai mici, cat si in misiunile ofensive, cand tirul inamic la inaltime medie nu-l poate atinge.


Numarul 3: Soldat de garda
Arma caracteristica: Pusca Lee-Enfield, cu baioneta fixata
Tip: defensiv
Raza de actiune a pustii: 20 cm
Penetrare blindaj: 0

Acesta are cam aceleasi caracteristici ca omologul panzergrenadier, insa pozitia sa este cu mult mai realistica decat cea a grenadierului. Dezavantajul principal ar fi inaltimea, care il face foarte vulnerabil la atacuri.


Numarul 4: Soldat de asalt

Arma caracteristica: Pusca Lee-Enfield, cu baioneta fixata
Tip: ofensiv
Raza de actiune a pustii: 20 cm
Penetrare blindaj: 0

Aceleasi caracteristici ca "sturmtruppen-ul" SS.

Numarul 5: Cimpoier

Arma caracteristica: -
Tip: defensiv/ofensiv

Acesta este singurul muzicant in serviciul activ al ambelor parti combatante. Rolul soldatului este de a insufleti trupele si de a ridica moralul unitatii din care face parte. Problema cu acestia, ca si cu transmisionistii, este ca, neavand niciun mijloc de a se apara, sunt complet vulnerabili focului inamic, sporind, astfel, gramezile de morti si raniti.


Numarul 6: Grenadier

Arma caracteristica: HF grenade
Tip: defensiv/ofensiv
Raza de actiune a soldatului: 10 cm
Raza de actiune a grenadei: cerc cu diametrul de 3 cm
Penetrare blindaj: 0

Aceleasi trasaturi ca grenadierul american.


Numarul 7: Ofiter
Arma caracteristica: n-are
Tip: defensiv/ofensiv

Acesta este vital pentru bunastarea trupelor, asigurand moralul ridicat, prin prezenta sa in randurile propriilor soldati. De asemenea, acesti soldati sunt si cei mai antrenati dintre toti cei enumerati, ei asigurand un echilibru intre forta si experienta trupelor inamice si lipsa acestor 2 insusiri in armata proprie.


Numarul 8: Mitralior usor
Arma caracteristica: Bren Light Machine gun
Tip: defensiv/ofensiv
Raza de actiune a armei: 20 cm
Penetrare blindaj: 0

In general, acesti soldati au cam aceleasi caracteristici ca si mitraliorii usori din trupele de elita, insa pozitia "culcat" ii face sa fie foarte putin expusi focului inamic. De asemenea, acestia sunt perfecti pentru ambuscade sau pentru retrageri prin lupta, asigurand tintuirea la pamant a inamicului pana propriile trupe reusesc sa duca la indeplinire misiunile. Sunt foarte buni si in misiuni de cercetare, putandu-se ascunde foarte usor.

Particularitati ale infanteriei mentionate

Avand in vedere faptul ca acest tip de soldati a fost achizitionat foarte recent, lipsa experientei si armamentul destul de putin variat ii face vulnerabili cam in orice postura. Astfel, in timpul debarcarii in Normandia, Divizia 6 Infanterie germana a suferit pierderi grave, fiind formata exclusiv din soldati de acest tip.
Pe de alta parte, numerosii soldati inarmati cu pusti Lee-Enfield pot reprezenta o forta puternica impotriva armatei US; astfel, colaborand si cu mitraliorii usori, batalioanele de puscasi pot fi un veritabil zid de foc, datorita razei de actiune a pustilor si a mitralierelor.

2 comentarii:

  1. salut masi intreba daca acestia nu sunt cumva soldati de la matchbox

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,
      Nu, sunt replici (clone) dupa soldatii britanici scosi de Matchbox.. majoritatea soldatilor "made in china" sunt clone dupa Matchbox, Airfix sau Timmee

      Ștergere