joi, 12 februarie 2015

Rapoartele campaniilor - Structura rapoartelor

Alte rapoarte

   In componenta dosarului unei batalii, pe langa harti si rapoartele zilnice, pot intra si alte tipuri de rapoarte, particulare unui anumit raport sau generale, care cuprind diverse subiecte, de la statistici la detalii semnificative, stenograme, diferite liste, etc.
   Un model pentru astfel de rapoarte il reprezinta statistica periodica a ordinii de lupta. In timpul unei campanii, numarul de unitati introduse in lupta poate varia, aceasta dinamica putand fi cuprinsa intr-un astfel de raport pentru a surprinde modificarea ordinii de lupta. Acest lucru este necesar pentru a putea analiza in mod detaliat implicarea unei armate in anumite batalii.
   Alte exemple poat fi reprezentate si de studiile speciale sau de stenogramele interogarii prizonieriilor, care aduc un plus in cunoasterea capabilitatilor celeilalte armate sau in intentiile sale ofensive.
   Dosarul unei campanii poate fi realizat si fara asemena rapoarte, insa, in cadrul unui studiu complex, acestea devin necesare, avand in vedere ca, in lipsa lor, pentru orice informatie, se poate face referire doar la rapoartele zilnice, din care este destul de dificil sa poata fi extrasa o informatie anume, mai ales daca cuprinde un aspect care se intinde in mai multe asemenea rapoarte.

Pagina introductiva a stenogramei interogatoriului unui general german:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu