joi, 13 ianuarie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Infanteria US

Modelul Standard 2002 (Infanteria americana)


Numarul 1: Grenadier

Arma caracteristica: HF Grenade (High Fragmentation Grenade)
Tip: defensiv/ofensiv
Raza de actiune a soldatului: 10 cm
Raza de actiune a grenadei: cerc cu diametrul de 2 cm
Penetrare blindaj: 0

Grenadierii sunt atotprezenti in batalioanele mele, pentru rolul lor atat ofensiv cat si defensiv. Avand ca arma principala grenada, ei sunt indispensabili in atacurile asupra fortificatiilor usoare, cat si in apararea acestora. Grenada creeaza haos si descurajeaza infanteria, insa faptul ca nu are niciun fel de efect asupra vehiculelor reprezinta un dezavantaj al grenadierului; de asemenea, acesta mai este si o arma silentioasa, pana explodeaza, soldatul ce o arunca putandu-se ascunde fara sa fie obsevat.
Formatiunile tactice care avantajeaza un grenadier ar fi avansarea acestuia in spatele unei linii de puscasi, pentru protectie, sau ambarcarea intr-un vehicul rapid. Grenadierii sunt indispensabili si in misiuni de recunoastere, putand asigura o retragere prin lupta a unitatii.


Numarul 2: NCO

Arma caracteristica: .45 Browning Automatic Pistol
Tip: defensiv/ofensiv
Raza de actiune a pistolului: 15 cm
Penetrare blindaj: 0

Avand ca arma pistolul, acest soldat este eficient in actiuni rapide, cand distanta pana la tinta este mica (close combat). Avand o arma rapida, acesta poate trage mai multe focuri decat o pusca, creand confuzie si sovaieli, insa raza mica de actiune si lipsa de precizie pot pune soldatul intr-o pozitie periculoasa si expusa la focurile armelor mai grele si mai precise.
Sunt foarte folositori in ambuscade si misiuni de cercetare, cand distanta pana la inamic este mult mai redusa decat in luptele uzuale.


Numarul 3: Puscas 1
Arma caracteristica: M1 Garand, semi-automatic rifle
Tip: ofensiv
Raza de actiune a pustii: 20 cm
Penetrare blindaj: 0

Pusca M1 asigura un foc sustinut, facand astfel, posibila avansarea sub foc inamic, cu sustinerea proprie a unui foc destul de rapid. Acesti soldati sunt foarte buni in ofensiva, asigurand un baraj puternic impotriva inamicului, datorita rapiditatii de tragere si incarcare a armei. Acestia sunt prezenti in toate batalioanele armatei deoarece pot sustine un foc precis impotriva adversarului si il pot tine la o distanta apreciabila, in timp ce soldatii proprii avanseaza.
Numarul 4: Puscas 2

Arma caracteristica: M1 Garand, semi-automatic rifle
Tip: defensiv
Raza de actiune a pustii: 20 cm
Penetrare blindaj: 0

Acest soldat este alternativa "crouch" a numarului 3, avand o buna pozitie pentru defensiva, inaltimea mica facandu-l sa se poata ascunde usor dupa obstacole relativ scunde.


Numarul 5: Radio-transmitionist
Arma caracteristica: M3 "Greasie Gun" (inactiva)
Tip: defensiv/ofensiv

Acest tip de soldat este vital pentru buna coordonare a luptelor de orice fel, insa incapacitatea de a folosi arma il face "sitting duck" pentru focul inamic. Este prezent, in numar mare, in batalionale de radiotransmisie si radiolocatie, prezenta lui fiind obligatorie ca operator radar sau radio; de asemenea, fiecare batalion are cel putin unul, pentru a-si putea sincroniza actiunile cu restul armatei.


Numarul 6: Operator arma antitanc
Arma caracteristica: M9 Lansator de Rachete Bazooka
Tip: defensiv/ofensiv
Raza de actiune a lansatorului: 15 cm
Penetrare blindaj: Blindaj usor

Arma pe care o poarta soldatul poate distruge atat tancuri usoare, cat si ale vehicule si obstacole (ca sarma ghimpata). Fiind in pozitia "culcat", este mai ferit de focul inamic decat restul soldatilor, insa asta il si dezavantajeaza in timpul luptelor pe terenuri cu multe obstacole inalte.
Este ideal de folosit in ambuscade, insa nu este recomandat pentru misiuni de cercetare "pe jos" deoarece este mai greoi decat ceilalti, iar rezerva de proiectile pe care o poate cara este destul de mica.


Numarul 7: Soldat de asalt
Arma caracteristica: M1 Garand, semi-automatic rifle
Tip: ofensiv
Raza de actiune a pustii: 20 cm
Penetrare blindaj: 0

Acesta este cel mai incomod soldat dintre toti, pozitia sa facandu-l sa fie foarte instabil, mai ales pe terenuri mai putin plate. Avantajul acestuia ar fi ca este specializat in atacuri rapide si lupta corp la corp. In zone defensive, cu intarituri, un grup de soldati de tipul acesta poate forma un zid de baionete (ca o falanga), reusind sa respinga un atac mai lejer al infanteriei.
Din cauza comoditatii, am dotat numai Divizia 7 Infanterie cu acesti soldati.

Numarul 8: Comandantul din teren al Armatei Terestre
Arma caracteristica: Thompson SMG
Raza de actiune a SMG: 15 cm
Penetrare blindaj: 0

Acesta este comandantul Armatei Terestre americane, insotind Divizia 1 Blindate, oriunde s-ar afla, comandand, in acelasi timp, si restul armatei. Are la imediata dispozitie, ca unitate direct comandata, Batalionul 1 Garda (Reg 1 Blindate, Divizia 1 Blindate) -cel mai bun batalion dintre toate cele care compun cele 8 divizii americane. Aceasta unitate raspunde exclusiv comandantului si este formata din cei mai buni soldati, participand, de-a lungul anilor, la cele mai importante campanii: Stalingrad, Campania din Africa, Campania din China, Don, Linia Gustav, Debarcarea din Anzio, Debarcarea in Normandia, si numeroase batalii in Rusia.

5 comentarii:

  1. de unde ti ai luat soldatii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut,

    Soldatii din imagine sunt cam de 2.5 cm inaltime si sunt achizitionati, in mare parte, acum 10-12 ani, intr-o perioada de doi ani in care au aparut la noi, pe piata, in Iasi. Sunt cuparati de la tonetele "cu de toate" care impanzeau atunci tot orasul sau de la micile magazine de jucarii din cartier. Livrarea lor in Iasi a incetat complet acum 9 ani, ceea ce ma face sa cred ca si productia a incetat, de asemenea.
    Daca vrei ceva asemanator, iti recomand http://www.toysoldiersdepot.com/store.php?seller=thedustyloft&navt1=33048&sort=&pd=187346, care sunt, insa, la o calitate ceva mai proasta. Vezi ca am un review la cei din urma in pagina "Set Review", la Review 1 http://cum-ne-jucam-cu-soldatii.blogspot.ro/p/set-review.html.
    Sper ca am fost de ajutor,
    Codrin

    RăspundețiȘtergere
  3. care este diferenta dintre scariile 1/72 si 1/76?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand, am gresit scara in postare. E aproximativ scara 1/67 nu 1/76. Pai scara se calculeaza simplu: luam, spre exemplu, 1/72. Asta inseamna ca 1 centimetru masurat pe macheta sau figurina este echivalentul a 72 de centimetri masurati pe personajul real. Adica un om cu inaltimea de 1,85 metri va avea inaltimea de 2,56 cm, la scara 1/72 (impartim 1,85 metri la 72). Idem pentru scarile mai mari sau mai mici sau pentru scarile de pe harti.
      In cazul de fata, spre exemplu, soldatii din aceasta postare sunt la scara 1/67, adica sunt ceva MAI MARI decat cei la scara 1/72 (una dintre scarile standard pentru figurine).
      Sper ca ai inteles, iar daca mai ai intrebari, nu ezita sa lasi un comentariu sau sa trimiti un mail.

      Ștergere
    2. Salut, din nou... Cand am vazut 1/76 in comentariul tau am crezut ca am scris eu scara asta la soldatii din aceasta postare si de aceea am zis ca "am gresit scara in postare". Dar calculul scarii si restul raspunsului pe care ti l-am lasat e valabil.

      Ștergere