marți, 14 august 2012

Fortele militare - Armata terestra - Vehicule - Field Gun 3

Artileria




Nume : Field Gun 3

Tip : Artilerie/Tun de camp multifunctional (roluri AT si AA)
Serviciu activ : din 23 Apr 2011

Dimensiuni :
Lungime : 9.9 cm
Latime : 3.7 cm
Inaltime : 3.5 cm

Armament :
___Tun : 3 mm
___Raza de actiune : 1.4 m
___Tipuri munitie : HE Shell
______Raza exploziei : 0.03 m
______Raza raspandire srapnel : 0.04 m
________________AP Shell
______Distruge : Blindaj greu, de la distante mai mici de 0.8 m
________________AA Shell/TF Shell

Vehicule similare:

Acest model a fost introdus in artileria divizionara standard in armata americana in anul 2011. Capabilitatile sale sunt destul de reduse, avand in vedere silueta inalta si teava scurta a tunului, insa scutul ofera o protectie sporita pentru tunari, in conditiile in care piesa este folosita in apropierea frontului, un rol destul de de important, avand in vedere ca niciun alt tun prezent in arsenalele diverselor armate poate fi folosit in prima linie fara riscuri mari.
Bataia scurta a FG 3 si forma compacta il face o arma ofensiva destul de eficienta, insa poate fi folosit si in defensiva, amplasat in pozitii fortificate in apropierea liniilor adverse.
Cea mai importanta caracteristica a FG 3 o reprezinta versatilitatea sa, putand fi folosit si ca tun antitanc si ca tun antiaerian, putand trage si obuze HFTF (High Fragmentation Time Fuse).
Reforma americana din 2011 a alocat 18 piese pentru toate cele 8 divizii ale armatei SUA. In total, am 24 de astfel de tunuri, fiind cea mai numeroasa piesa de artilerie pe care o am la dispozitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu