marți, 14 august 2012

Fortele militare - Armata terestra - Suportul Infanteriei - 3mm Field Mortar


Suportul infanteriei




Nume : 3mm Field Mortar

Tip : Artilerie pentru suportul infanteriei - Mortier greu
Serviciu activ : din 23 Apr 2011

Dimensiuni :
Lungime : 2.5 cm
Latime : 2.6 cm
Inaltime : 3.3 cm

Armament :
___Tun : 3 mm
___Raza de actiune : 1.2 m
___Tipuri munitie : HE Shell
______Raza exploziei : 0.015 m
______Raza raspandire srapnel : 0.0225 m

Transportabil: de catre orice vehicul de transport sau de vehicule de lupta cu spatiu de transport
Tractabil: piesa se transporta in spatiul special amenajat pentru transport dintr-un vehicul specializat

Mortierul a devenit parte din artileria divizionara americana in anul 2011, fiind printre primele piese care sa echipeze si diviziile de infanterie, nu numai diviziile blindate si motorizate.
Piesa este transportabila exclusiv de vehicule (Willis LTJ), fiind prea masiva pentru transportul uman. Marimea, insa, o face o arma extrem de redutabila impotriva tintelor la distante scurte si medii, mai ales impotriva infanteriei sau concetrarilor de vehicule usoare.
Ca mortier defensiv, FM-ul isi indeplineste rolul excelent, asigurand o putere mare de foc, fara a fi la fel de vulnerabil la contralovituri ca piesele de artilerie mai mari. Ofensiv, arma este destul de complicat de trasportat, neputand urma intotdeauna la viteze constante, un atac in forta.
Toate cele 8 divizii americane au fost dotate cu astfel de mortiere, fiind manevrate de catre batalioanele mixte sau de batalioanele de artilerie. Numarul relativ mare (20 de bucati, la 13 Aug 2012), face ca ponderea in fiecare divizie sa fie de 2-4 piese, mai mult decat suficient pentru a asigura suportul unitatii.
FM-ul nu a participat, pana la 13 Aug 2012, la niciun fel de actiune militara.

Piesa poate fi achizitionata aici: http://www.toysoldiersdepot.com/store.php?seller=thedustyloft&navt1=34194&sort=&pd=187405 , in seturi de cate 4 piese fiecare, la un pret de 4 USD/set.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu