luni, 9 mai 2011

Fortele militare - Armata terestra - Suportul infanteriei - Bren Light MG

Suportul infanteriei


Nume: Bren Light MG
Raza de actiune: 25 - 30 - 35 cm (precis - imprecis - maxim)
Penetrare blindaj: 0

Mitralierele usoare au fost introduse in armata Statelor Unite in anul 2010, facand parte din batalioanele mixte, care ofera suportul infanteriei la nivel de divizie.
Necesitatea unei arme automate usoare a devenit evidenta dupa ce, in timpul ultimelor campanii impotriva Germaniei, mitralierele grele nu au reusit sa asigure protectia sau sa sprijine grupe mici de soldati. Adoptarea mitralierei Bren a fost determinata si de faptul ca aceasta a fost folosita extensiv de germani, avand foarte mult succes.
Raza mica de actiune o face o arma cu un puternic profil ofensiv, putand asigura o baza de foc sigura pentru plutoane sau companii.
Fiind o arma destul de imprecisa, mitraliera Bren nu poate asigura un foc sustinut impotriva unui contraatac; in general, potentialul defensiv al armei este destul de slab, fiind mai potrivita in roluri de paza sau protectie.
Poate fi, de asemenea, o alternativa pentru focul antiaerian, insa doar in cazuri disperate.
Desi s-au rezervat numeroase mitraliere de acest tip, arma nu a intrat decat in dotarea a trei divizii: Diviziile 1, 2 si 8.
Bren MG a fost retrasa, in aprilie 2011, din dotarile armatei americane, dupa ce a dat rezultate satisfacatoare in campaniile din Guadalcanal si Noua Guinee.
Armata germana a folosit-o cel mai des (o varianta a acesteia, de fapt), in timpul campaniei din Berlin, in 2009. De asemenea, varianta folosita de nemti (prezenta in 3 culori: gri, neagra si kaki), este disponibila in numeroase exemplare (in jur de 40).

Bren LMG, in varianta folosita de Germania, kaki

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu