duminică, 20 februarie 2011

Fortele militare - Armata terestra - Vehicule - AMX 30

Blindate

Nume: AMX 30 MBT

Tip : Tanc usor
Serviciu activ : 2003

Dimensiuni :
Lungime : 9.4 cm
Latime : 3.1 cm
Inaltime : 3.1 cm

Viteza maxima : 0.15 m/s
Autonomie : 15 m


Armament :
___Armament principal :
______Tun : 2 mm, teava ghintuita
______Raza de actiune : 0.8 m
_________Tipuri munitie : HE Shell
_________Raza exploziei: 0.01 m
_________Raza raspandire srapnel: 0.03 m
______________________AP Shell
_________Raza exploziei: 0.01 m
_________Distruge : Blindaj usor
___Armament secundar :
______Mitraliera : 1 mm
______Raza de actiune : 0.1 m

Blindaj : Usor
Capacitate transport : 1 (exterior)


Vehicule similare :Centurion Light Tank

AMX 30 este principalul tanc al armatei US. Usor si foarte mobil, este ideal in ofensive asupra unor linii inamice mai putin fortificata sau, in rolul in care se descurca cel mai bine, ca suport pentru blindatele grele.
Tunul lung ii ofera o acuratete crescuta insa, in majoritatea cazurilor, poate aplica o lovitura letala unui vehicul similar inamic de la 0.5 metri. Desi distanta este mica, nu este foarte vulnerabil daca luam in considerare viteza sporita si silueta joasa. Variantele de camuflaj in care este produs variaza: negru - khaki - sand - verde, oferindu-i, astfel, o protectie sporita pe o varietate mare de terenuri.
Un dezavantaj major reprezinta faptul ca tunul de calibru mic nu e fiabil in actiunile defensive, in ofensivele pe distanta scurta, la viteza redusa sau in misiunile de protectie ale infanteriei. In plus, ca orice blindat usor, AMX-ul este extrem de vulnerabil la atacurile blindatelor grele, care il pot dobori, in unele cazuri, chiar si de la 1,5 m.
Momentan (Februarie 2011), eu detin 31 de astfel de tancuri repartizate astfel: 10 Divizia 1 Blindate, 10 Divizia 2 Blindate si 11 Divizia 3 Blindate. Tancurile au participat aproape la fiecare batalie de la introducerea lor pana astazi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu