luni, 4 martie 2013

The Military Observer - Numarul 54

 

4 comentarii:

  1. as avea o intrebare,cum adica un nou razboi mondial?s-a mai intamplat un astfel de conflict in jocul tau?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut,

    Da, in perioada 2002-2003, si a fost unul dintre primele conflicte de la care am pastrate ceva informatii (batalii, pierderi, evolutie teritoriala).
    Evoluand, atat la capitolul cunostinte cat si la transpunerea lor intr-un camp de batalie in miniatura, am trecut, treptat, la reprezentarea unor conflicte ce se incadrau logic in evolutia istoriei pe care am asumat-o armatelor mele, lasand in urma razboaiele asa-zis mondiale.

    Totusi, de-a lungul a 12 ani de evolutie istorica, relatiile intre diverse natiuni au capatat mereu aspecte noi si noi intelesuri. Iar cu programele masive de inarmare incepute in 2011 de principalii actori militari din acest univers (SUA, Rusia, China, UK, Italia, Canada, Germania, Franta, Japonia, samd), in viitor, un nou conflict de talie mondiala nu mai pare atat de neverosimil, mai ales ca toti vor sa scoata SUA de pe piedestalul suprematiei militare pe care sta de mai bine de 8 ani.

    Daca, intr-un viitor apropiat, voi avea timpul si spatiul necesar, voi putea reprezenta premisele care vor duce la un asemenea conflict si conflictul in sine, care va avea o magnitudine net superioara oricarui conflict reprezentat pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  3. inca o intrebare:dar sua nu are aliati?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ba da, dar depinde de perioada si de evolutia politicilor externe, a diplomatiei, a relatiilor militare si economice, etc. Acum, spre exemplu, SUA e in alianta militara cu UK si Canada si in cooperare cu Germania si Franta.

    RăspundețiȘtergere