sâmbătă, 17 martie 2012

Fortele militare - Armata terestra - Suportul infanteriei - Concluzii

Concluzii


Armele pentru suportul infanteriei sunt la fel de importante ca si vehiculele sau artileria.
In general, acestea sunt prezente in aproape toate seturile care contin si soldati, insa nu sunt scoase in evidenta cu nimic fata de ceilalti soldati.
Avantajul unor astfel de arme este suportul pe care acestea il asigura impotriva unor tinte peste capacitatile infanteriei sau a unui obiectiv aflat la o distanta mai mare decat bataia maxima a armelor infanteriei.
Acestea pot fi folosite atat in roluri defensive, cat si in roluri ofensive, la fel de eficient.

In privinta numarului, la ora actuala (17 Martie 2012), nu am o statistica exacta cu privire la numarul armelor pentru suportul infanteriei, mai ales ca multe dintre acestea sunt achizitionate odata cu alte seturi de soldati, iar numarul poate fi variabil. Estimativ, detin cam 80-90 mitraliere de toate tipurile, 40-50 arme antitanc, 30-50 mortiere (fara cele 20 de mortiere de 3mm, de la BMC), si cateva zeci de aruncatoare de flacari si detectoare de mine.
Spre deosebire de celelalte componente ale armatei terestre, acestea sunt distribuite catre alte armate, in proportii mult mai mari decat catre armata SUA (detine, la ultima dotare, 20 mortiere 3mmFM, 15-20 mitraliere .50cal Browning si Vickers, ~10 Bazooka - mortierele sunt repartizate cate 2-3  in batalioanele Mixte, celelalte fiind distribuite in functie de necesitati).
Majoritatea acestora sunt confectionate la scara 1/35 si manevrate de soldati la aceeasi scara, deci nu se potrivesc foarte bine in imaginea de ansamblu, pentru cei care folosesc piese la scari mai mici. Eu folosesc scari diferite, in functie de dotarile pe care le am la momentul respectiv. Acum, insa, am standardizat putin lucrurile, si folosesc numai soldati la scarile apropiate de 1/72, insa armele pentru suportul infanteriei au ramas aceleasi, iar vehiculele sunt prezente intr-o gama larga de marimi.